Spring naar hoofdtekst

Huawei Y550 firmware update

Geplaatst op door ,
Laatste aanpassing op .

Inleiding

In een eerdere post beschreef ik de noodzaak van en de stappen om een Huawei Y550 smartphone van nieuwe firmware te voorzien. Sindsdien is er een hoop gebeurd op het vlak van die alternatieve firmwares, zogenaamde Custom ROMs. De procedure is in grote lijnen gelijk gebleven, maar de te installeren bestanden niet.

Downloaden

Flashen

Om een nieuwe firmware te kunnen installeren (flashen), moet de telefoon ontgrendeld worden. Dit kan via een formulier, of via een e-mail naar Huawei. Daarna volgt het installeren van een zogenaamde Custom Recovery, een kleine buitenboord-Linux die backups kan maken, het geheugen kan indelen (partitioneren) en firmware kan vervangen.

  1. Installeer, zoals in de eerdere post beschreven, de TWRP custom recovery.
  2. Start de telefoon in de nieuwe recovery-modus (Power + Volume-up).
  3. Voer eventueel een fabrieksreset (factory wipe) uit.
  4. Installeer modemstuurprogramma, CustomROM en de OpenGApps in één flash.
  5. Voer een cache-wipe uit (dit wordt automatisch aanbevolen na het flashen).

De eerstvolgende keer opstarten duurt lang. Dit is normaal.

Nabewerken

Als je, zoals ik, geen waarde hecht aan ongewenste advertenties in apps die je gebruikt of op websites die je bezoekt, kun je er voor kiezen een adblocker te installeren. Ik heb gekozen voor AdAway, een app die op systeemniveau alle bekende advertenties wegfiltert. Om dit te kunnen doen, moet zij wel systeemrechten (root-toegang) hebben.

De LineageOS-gebaseerde firmwares hebben sinds enige tijd een root-voorziening aan boord. Deze is te vinden via Instellingen / Opties voor ontwikkelaars / Root-toegang. Je kunt hier aangeven of adb, apps of beiden toegang mogen hebben tot de beheersrechten van het root-account.

Sluit de telefoon via USB aan en zorg dat de ADB-toegang is toegestaan. Met adb install org.adaway_60.apk kan AdAway worden geïnstalleerd. Als de installatie geslaagd is, kun je AdAway voor het eerst starten. Dan volgt een update van AdAway-lijsten, de lijsten worden samengevoegd en geplaatst. Tot slot volgt nog een herstart van de telefoon. Klaar!

Inhoudsopgave

Atom-feed Atom-feed van FWiePs weblog

Artikelen


Doorzoek de onderstaande categorieën om de lijst met artikelen te filteren.